Emil Homström Kuva Jukka Harju

Emil Holmström on kalliolainen pianisti, joka on tullut tunnetuksi musiikin sekatyöläisenä. Häntä voi kuulla mitä erilaisimmissa yhteyksissä: isoissa orkestereissa, kamarimusikkona, hämärissä UG-iltamissa sekä toisinaan myös solistina. Toiminnallaan hän haluaa nostaa kiinnostusta kulttuurihistoriaan, musiikin suhteeseen oman tyylikautensa ilmiöihin sekä erityisesti avantgardismiin kautta aikojen. Häntä ohjaa tietoisuus siitä, että mikään traditio ei pysy hengissä ellei sitä taukoamatta arvioi uudelleen ja pyri luomaan uutta.

Holmström on esiintynyt pitkin poikin maailmaa, mutta säännöllisimmin häneen törmää suomalaisilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa, ja hän on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Lapin kamariorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan solistina. Holmströmin kiinnostuksen kohteita ovat 1800-luvun flyygelit ja aikamme musiikki koko rikkaudessaan. Uutta musiikkia hän esittää yhtyeissään Tristero, Uusinta Ensemble ja defunensemble, sekä vieraillessaan Avanti!:ssa. Holmström on tehnyt nauhoituksia ja lukuisia ensilevytyksiä mm. Yleisradiolle ja Alba Recordsille. Pianonsoitonopintonsa hän suoritti Sibelius-Akatemissa Erik. T. Tawaststjernan johdolla täydentäen niitä Pariisissa Marie-Françoise Bucquet’n oppilaana. Hän opiskeli myös sävellystä Veli-Matti Puumalan ja satsioppia Olli Väisälän oppilaana.

Holmström on aktiivinen tapahtumien suunnittelija. Hän on Eriikka Maalismaan ja Markus Hohdin kanssa perustanut Ristiveto-festivaalin, joka keskittyy 1800-luvun musiikin esittämiseen periodisoittimin, sekä on mukana pyörittämässä Klassinen Hietsu -konserttisarjaa.
 
Lisätietoa: emilholmstrom.com
 
Kuva: Jukka Harju