Veteliläislähtöinen Hanna Pakkala opiskeli alttoviulun soittoa Sibelius-Akatemian lisäksi Berliinissä ja Weimarissa, ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2016. Barokkiviulun sivuaineopintojensa myötä hän on soittanut Helsingin Barokkiorkesterissa jo vuodesta 2008 lähtien. Muuta orkesterikokemusta ehti kertyä useiden suomalaisorkestereiden lisäksi myös Berliinin radion sinfoniaorkesterissa (Rundfunk Sinfonieorchester Berlin), ennen kuin Pakkala palasi musiikillisille juurilleen Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sooloalttoviulistiksi vuonna 2016. Orkesterisoiton lisäksi hän on esiintynyt aktiivisena kamarimuusikkona koko uransa ajan, ja on tällä hetkellä Kokkola-kvartetin alttoviulisti.

Pakkala palkittiin vuonna 2012 Tampereen kansallisen alttoviulukilpailun toisella sijalla, ja hän on myös esiintynyt mm. Helsingin Barokkiorkesterin ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina. Syksyllä 2017 hän aloitti myös alttoviulun tuntiopettajan työn Sibelius-Akatemiassa.

Musiikki ja soittaminen ovat merkittävä osa Pakkalan elinikäisen oppimisen polkua.  Niiden lisäksi hän haaveilee Alexander-tekniikan opettajankoulutuksesta ja surffauksen opettelemisesta, sekä siitä, että oppisi kommunikoimaan itsensä ja ympäristönsä kanssa mahdollisimman rehellisesti ja rakkaudellisesti.