Vuoden kuvataiteilijat

 
Laura Hynninen
Kuvataide on kuulunut Kaustisen Kamarimusiikkiviikkoon olennaisena osana vuodesta 1982 lähtien. Monet merkittävät suomalaiset kuvataiteilijat ovat antaneet panoksensa tähän talviseen tapahtumaan. Se on itse asiassa varsin luontevaa, ovathan kaikki taiteenlajit tietyllä tavalla sukua toisilleen ainakin sitä kautta, että taiteessa on aina kyse uuden luomisesta.
 
Tänä vuonna tämä eri taiteenlajien yhteys on tavallista vahvemmin läsnä. Jorma Hynninen on suomalaiselle ja kansainväliselle yleisölle tuttu nimenomaan laulajana. Harva on ennen aivan viime vuosia tiennyt, että Jorma Hynnisen nuoruusvuosien tavoitteena ja ykkösasiana on ollut nimenomaan maalaustaide. Elämä ohjasi hänet kuitenkin opettajaseminaariin ja sen myötä laulutaiteen maailmaan. Loppu onkin sitten historiaa, kuten sanonta kuuluu. Paitsi ehkä niin, että hän on viime vuosina vahvasti palannut kuvataiteen pariin, mistä nyt siis saamme täällä Kaustisella musiikin ohella nauttia.
 
Eikä siinä kylliksi. Kuvataidenäyttelyssä on mukana toinenkin monitaiteellinen Hynninen. Harpputaiteilija Laura Hynnisen taiteellinen painopiste on siirtynyt ammattimuusikon uralta kuvataiteeseen ainakin tässä elämänvaiheessa. Hänen taiteessaan on puhtaan taiteellisen ilmaisun lisäksi myös vahva eettinen viesti. Tietoisuus ilmastonmuutoksen vaikutuksesta ja ekokatastrofin uhasta näkyy erityisesti töissä käytetyissä materiaaleissa. Taiteilijat antavat panoksensa näyttelyn avajaisiin ainakin läsnäolollaan. Lisätietoja: laurahynninen.fi
 
Näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 25.1.
Kansantaiteenkeskuksen Kalliosalissa klo 18.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Näyttely on avoinna arkisin klo 10–15 sekä Kansantaiteenkeskuksen konserttien aikana.

Laura Hynninen: Tristis Futura (triptyykistä) 100x100 cm, sekatekniikka 2018 
 
Laura Hynninen Keskimmäinen osa triptyy